+86 137 6041 5417 sales@szxinst.com
search button

BE hap kanalin e gjelbër për eksport të maskave, mund të shitet pa certifikimin CE

xinst26 Shkurt 2020

Në 20 Mars, Bashkimi Evropian lëshoi ​​një direktivë. Përballë epidemisë së re të kurorës, për të përmbushur kërkesën në rritje për maska, veshje mbrojtëse dhe pajisje të tjera parandaluese të epidemisë, disa materiale parandaluese të epidemisë (të tilla si një klasë maskash mjekësore të sterilizuara) lejohen të përmbushin sigurinë dhe efektivitetin, nuk ka marrë çertifikim CE dhe gjithashtu mund të shitet në tregun e BE.

Earlier, the US FDA also opened a similar green channel for new crown virus detection products, allowing detection kits to enter the clinical market before they have been authorized by the EUA.

Valid only during the epidemic period

On March 13, 2020, the European Union membership published recommendations in the Official Journal of the European Union for conformity assessment and market surveillance procedures for medical devices and personal protective equipment (PPE) during the outbreak.

The 93/42 / EEC medical device directive covers two broad areas:

(EU) 2017/745 Medical devices related to the epidemic covered by medical device regulations, such as medical masks, inspection gloves, and some isolation clothing.

(EU) 2016/425 PPE regulations cover personal protective equipment related to the epidemic, such as anti-particle masks and eye masks.

The following are specific descriptions of the two major aspects:

01: MDD for medical devices

If the market surveillance agency determines that the product meets the basic safety and performance requirements of the medical device, even if its compliance evaluation has not been completed, the market surveillance agency may allow it to sell within a certain period of time, and the product must continue to complete its compliance evaluation process. .

The competent authorities of member states can also evaluate and organize the procurement of medical devices without CE marking during the outbreak. The product can only be provided to medical workers and cannot be sold on the market. At the same time, spot checks on the market will focus on spot-checking related medical equipment to prevent serious risks caused by substandard products.

02: Personal protective equipment PPE

The masks claiming to be virus-protected belong to Category III according to the PPE regulations, and need to be evaluated for compliance by a notified body authorized by the PPE regulations.

If emergency approval products do not adopt the harmonized standard of PPE regulations as product technical requirements and other technical requirements, such as the recommended requirements of the WHO, they must ensure that the adopted technical requirements have the same level of protection as the basic health and safety requirements of PPE regulations. When the notified body issues certification for such PPE products using other technical requirements, it shall immediately notify the competent authority and other notified bodies of PPE regulations.

If the market surveillance agency determines that the product meets the basic health and safety requirements of the PPE regulations, even if its compliance assessment has not been completed, the market surveillance agency may allow it to sell within a certain period of time, and the product must continue to complete its compliance assessment process .

Competent authorities of member states can also evaluate and organize the purchase of PPE products without CE marking during the epidemic, which can only be provided to medical workers and cannot be sold on the market. At the same time, spot checks on the market will focus on spot-checking related PPE products to prevent substandard products from causing serious risks.

This means that as long as you are in the process of conformity assessment, you can first enter the EU market without the CE mark. The market supervision department conducts spot checks and finds problems before punishing them.

Summarized into three major points:

Member States can purchase medical products that are safe and effective but not CE marked;

Emergency supplies are exclusively for medical personnel and cannot be circulated on the market;

Valid only during an outbreak.

Chinese epidemic prevention supplies have become an important aid to the international fight against the epidemic

Me përhapjen e epidemisë, kërkesa për maska ​​ka shpërthyer, dhe shumë kompani kineze kanë kaluar në prodhimin e maskave për të ndihmuar në parandalimin dhe kontrollin e epidemisë. Aktualisht, kapaciteti ditor i prodhimit të maskave në Kinë ka arritur në 110 milion, dhe vendet me epidemi të rënda si Koreja e Jugut dhe Italia kanë filluar të sigurojnë maska ​​për prodhuesit kinezë. Pas vendosjes së një porosie, materialet e epidemisë së mbrojtjes kombëtare të Kinës janë bërë një ndihmë e rëndësishme për luftën ndërkombëtare kundër epidemisë.

Sipas statistikave të Alibaba, në 30 ditët e kaluara, gatishmëria e blerësit global për të blerë maska, pastrues dore, termometra dhe produkte të tjerë në lidhje me epideminë është rritur ndjeshëm. Midis tyre, kërkesa për blerësit e maskave mjekësore është rritur me 13769%.

It is understood that for the European market and the US market, general masks exported to the United States require FDA (US Food and Drug Administration) approval, and export to Europe requires CE certification (EU mandatory product certification).

The opening of the green channel by the European Union and the United States will greatly facilitate the circulation of epidemic prevention materials, which is of great significance for epidemic prevention and control. Chinese-made masks and other epidemic prevention materials will quickly help prevent and control epidemics abroad.

Among A-share listed companies, many companies are actively organizing the export of anti-epidemic products. Many companies are applying for FDA approval and CE certification. The release of new EU standards will greatly save the time and cost of export preparation for these companies.

According to incomplete statistics, Yangpu Medical will increase exports of masks, virus preservation solutions and other products to Europe, America and Southeast Asia; Donghua Energy has exported mask raw materials to India, Vietnam and other countries. In the future, the company will arrange export plans according to market conditions.

 

During the epidemic, Donghua Energy successfully developed a polypropylene meltblown material Y1500H with a melting index of 1500g / 10min in only one week to ensure the production of medical masks.

In addition, Zaisheng Technology considers increasing the export of high-efficiency, low-resistance melt-blown filter materials to the European Union, mainly to overseas markets such as Europe, Japan and South Korea; the international business department of Guoen Co., Ltd. is docking to discuss export of mask materials, and has received inquiries from overseas customers; Shaoneng Co., Ltd. has produced and sold mask machines, and the company is actively expanding overseas orders.

Source: Securities Daily, CSU certification website

Nëse jeni të interesuar për produktet tona, ju lutemi pajtohuni në postën tonë
email Kontaktoni
go top